Uroczystość w Rocznicę śmierci bł. Jerzego Popiełuszki w Sierpcu

Galeria zdjęć z uroczystości zorganizowanej przez Radę Oddziału Regionu Płockiego NSZZ „Solidarność” w 33 rocznicę śmierci bł ks. J. Popiełuszki.
Msza święta w intencji księdza Jerzego i w intencji Ojczyzny odbyła się w Kościele Farnym w Sierpcu. Modlitwa prowadzona była przez ks. Dziekana – Proboszcza Parafii pw. św. Wita, Modesta i Krescencji w Sierpcu.
Na uroczystościach nie zabrakło pocztów sztandarowych m.in. z” Regionu Płockiego NSZZ „Solidarność”, Rady Oddziału ZRP NSZZ „Solidarność”w Sierpcu i TOZE i R NSZZ „Solidarność” w Sierpcu.
Po mszy św. zostały złożone kwiaty i zapalone znicze przed tablicą poświęconą bł. ks. J. Popiełuszce.

W uroczystościach wzięli udział m.in.: Poseł na Sejm RP Waldemar Olejniczak, Przewodniczący Rady Miasta Sierpca Jerzy Stachurski, zastępca Burmistrza Miasta Sierpca Ewa Leszczyńska, Przewodniczący RP NSZZ S Jerzy Obrębski, Przewodniczący Rady Powiatu Sierpeckiego Andrzej Cześnik, Przewodnicząca Stowarzyszenia „Pamięć i Prawda” Anna Czachorowska, członkowie Zarządu Rady Oddziału w Sierpcu i członkowie NSZZ „S” w Sierpcu, mieszkańcy Sierpca.
Józef Mróz.

Popiełuszko zdjęcia 22.10.2017